Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, criticat de fostul ministru tehnocrat al Justiției: Eu nu înțeleg raționamentul acesta

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, Raluca Prună, l-a criticat pe actualul ministru Cătălin Predoiu, fiindcă acesta s-a abținut la votul pentru alegerea președintelui Consiliului Superior al Magistraturii.

Cătălin Predoiu a declarat că nu a vrut să voteze pentru desemnarea președintelui CSM pentru ca votul său, unul politic, să nu încline balanța.

„Eu nu inteleg rationamentul acesta care nu are nimic de a face cu niciun MCV. Daca ministrul are vot politic, ar trebui sa nu fie exercitat niciodata, nu selectiv. Si atunci de ce mai avem ministrul justitiei membru de drept in CSM?

Si daca asta crede in mod sincer ministrul Predoiu, de ce a declansat procedura de numire in functiile inalte din parchete? De ce nu a amanat pana factorul politic (ministrul) este scos din ecuatie? Este ceva mai putin ‘politic’ in aceste numiri? Mister.

In orice caz, influenta politicului in justitie e o chestie foarte nuantata. Eu nu cunosc niciun sistem de drept european in care magistratura singura, fara checks and balances, decide asupra a tot ce inseamna justitie. Iar CSM-ul nostru are unii dintre membrii alesi care sunt mai ‘politici’ decat orice ministru. Nu mai vorbesc de reprezentantii societatii civile. Cu pozitii si cariere cat se poate de politice”, scrie Raluca Prună pe Facebook.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 26061 additional Info on that Topic: mainnews.ro/catalin-predoiu-criticat-de-fostul-ministru-tehnocrat-al-justitiei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/catalin-predoiu-criticat-de-fostul-ministru-tehnocrat-al-justitiei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW