Tuesday, July 14, 2020
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu anunță că Ministerul Justiției va pune în dezbatere publică proiectul de lege pentru Secția Specială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat, miercuri că până la 1 februarie va fi creionat și pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează desființarea Secției Speciale.  

Ministrul Predoiu a mai spus că în acest moment sunt analizate variantele legate de stabilirea competenței în viitor pentru dosarele gestionate de SIIJ.

„Următorul pas ar fi să creionăm un proiect de lege pe care să-l transmitem în dezbatere publică şi ulterior CSM. Sigur că e o perioadă dificilă cu aceste interviuri (pentru numirea şefilor marilor parchete – n.r.) care absorb cam 8 – 10 ore pe zi din agenda ministrului şi a unuia dintre secretarii de stat, dar ne vom descurca şi în aceste condiţii ca în perioada următoare să lansăm în dezbatere un proiect. Am discutat cu specialişti din minister diverse opţiuni tehnice cu privire la acest proiect, studiem, nu este simplu, chiar dacă este vorba până la urmă de câteva articole care reglementează Secţia specială, dar efectele intervenţiei sunt de asemenea delicate şi trebuie să le cântărim, cu atenţie – legat de dosarele care s-au generat, de competenţele care sunt în joc, de garanţiile pe care trebuie să le oferim celor care se tem că s-ar putea întâmpla abuzuri în viitor, dar şi de necesitatea de a avea un aparat care cu adevărat se poate ocupa de infracţionalitate, de corupţie.

Am un orizont de timp, nu vreau s-o lungim prea mult pentru că noi ne-am precizat poziţia. Eu sper ca până la 1 februarie să putem lansa în dezbatere publică un proiect şi nu că sper, găsesc probabil acest lucr”, a declarat, miercuri, Cătălin Predoiu.

Guvernul a adoptat, pe 27 decembrie 2019,

Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei care propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost adoptat de Guvernul Ludovic Orban la sfârșitul lunii decembrie 2019.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW