Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă susține că a crescut absorția de fonduri europene cu 135% comparativ cu perioada mandatului lui Răzvan Cuc

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, joi, că instituția a reușit să atragă de la începutul anului 1,38 miliarde de lei din fonduri europene, mai mult cu 14% comparativ cu perioada similară a anului 2020, când instituția era condusă de liberalul Lucian Bode, și cu 135% mai mult decât în 2019, perioadă în care în fruntea ministerului se afla Răzvan Cuc.

Sume semnificative au fost atrase pentru finanțarea marilor proiecte de infrastructură de transport, aici ministrul amintind Drumul Expres Craiova Pitești, unde se efectuează lucrări pe trei dintre cele patru loturi, autostrada A0 Centura Capitalei, Autostrada Sibiu-Pitești, unde austriecii de la Porr lucrează într-un ritm excelent pe tronsonul 1 Sibiu-Boița, dar și proiectele de modernizare de cale ferată – Brașov-Sighișoara-Simeria-Arad.

„O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara!
Până pe 28 aprilie, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a reușit să absoarbă 1,384 miliarde de lei – prin proiecte finanțate din fonduri europene.
Față de aceeași perioadă a anului trecut, este o creștere de aproape 14%, iar față de 2019 de 135%.
Acești bani se văd concret în proiectarea și execuția drumurilor expres și a autostrăzilor (de exemplu: A0, Autostrada Sibiu – Pitești, drumul expres Craiova – Pitești, A7, A8, Autostrada Transilvania, Podul de la Brăila) și în modernizarea liniilor de cale ferată – spre exemplu, Brașov – Sighișoara – Simeria – Arad sau București – Giurgiu”, a afirmat ministrul Cătălin Drulă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW