Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă și Claudiu Năsui atacă DNA după anunțul anchetei care îl vizează pe Voiculescu

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Cătălin Drulă și Claudiu Năsui au reacționat, joi seară, pe Facebook, după anunțul anchetei care îl vizează pe Vlad Voiculescu. Președintele USR și deputatul din aceeași formațiune atacă DNA. 

Într-o postare pe Facebook, Cătălin Drulă a declarat joi seară: „Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit. Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze”, făcând referire la declanșarea anchetei în toiul anului electoral, aceeași acuzație pe care a adus-o și Voiculescu.

Vlad Voiculescu este un om cinstit, care în cele 3 luni ca ministru, a acționat responsabil și cu patriotism”, spune Drulă despre fostul ministru al Sănătății.

Președintele USR îndreaptă atenția către PNL

PNL și-a asumat vaccinarea anti-COVID. Premierul Cîțu și ministrul Apărării Ciucă, șeful dlui. Gheorghiță de la Comitetul de vaccinare au coordonat acest proces. N-am fost de acord cu ei la multe decizii, iar Vlad Voiculescu a și fost dat afară din guvern pentru că i-a deranjat pe speciali”, a comunicat acesta.

Liderul USR face și o mențiune cu iz ironic asupra DNA și atribuțiilor instituției: „Uniunea Europeană a comandat 4,6 miliarde de doze la o populație de 450 de milioane (…) Vrea DNA să-i investigheze și pe ei?”.

PSD s-a aruncat asupra acestei teme false pentru a acoperi portbagajele cu bani, azilele groazei și toate actele de corupție oribilă care au mutilat România”, mai adaugă Drulă, făcând referire la faptele de corupție al lui Dumitru Buzatu, fostul baron PSD, și la azilele groazei din Voluntari.

Președintele USR lasă de înțeles că ancheta poate avea legătură cu anul electoral ce urmează: „Nu vom ceda și doar ne îndârjesc și ne crește determinarea. Veniți alături de noi. 2024 poate fi ultima șansă pentru o generație ca peste țara noastră să lase vălul negru al hoției și corupției statale. Împreună putem să-i oprim!”, transmite acesta.

Ce spune Claudiu Năsui

Într-un mesaj succint, deputatul USR Năsui face referire la nevinovăția lui Voiculescu și aduce aceleași alegații DNA-ului și șefului Voineag: „Niciunui om onest nu ar trebui să-i fie frică de nicio anchetă corectă. Însă, dacă se dovedește că domnul Voineag, actualul șef al DNA, cel care a folosit procuratora pentru a bloca ancheta asupra plagiatului domnului „doctor” Ciucă, o folosește acum pentru a doua oară, atunci el este cel care devine penal”.

USR preia retorica PSD

USR a intrat in parlament poziționându-se drept un partid care susține justiția, iar de-a lungul activității parlamentare reprezentanții formațiunii au criticat politicienii din alte formațiuni vizați de anchete penale, dar și faptul ca aceștia din urmă puneau sub semnul întrebării corectitudinea procurorilor. Acum, USR a preluat abordarea celor care acuză parchetele ca instrumentează dosare cu miză politică.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW