Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, reacție după ce Nicușor Dan a câștigat Primăria Capitalei, potrivit EXIT-POLL: „Bucurestiul a fost caștigat de alianța Dreapta Unită la vot politic”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 iunie 2024 Etichete: , , ,

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a oferit declarații alături de Nicușor Dan, după ce actualul primar al Capitalei a obținut un nou mandat, potrivit sondajului EXIT-POLL CURS-Avangarde.

„E un moment de bucurie, îmi aduc aminte, eram în taxi în 2012 când încercam să conving taximetristul să-l voteze pe Nicuor Dan. Din toate informațiile pe care le avem, Bucurestiul a fost caștigat de alianța Dreapta Unită la vot politic. Se adaugă și alte victorii din țară, vom comunica informațiile și oficial, dar se pare că Dominic Fritz a câștigat din nou la Timișoara. Este un model de dezvoltare cel propus de Nicusor Dan în București, Dominic Fritz în Timișoara.”, a spus Drulă.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat anterior că rezultatele exit-poll-urilor ”sunt în susţinerea unei operaţiuni care a început de mult, de fraudare a votului din România”. Drulă susţine că Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au câştigat alegerile pentru sectoarele 1 şi 2, el respingând datele exit-poll-urilor care arată că scorul electoral este foarte strâns. Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că ”o luptă cu PSD şi PNL se dă în fiecare zi”. La rândul său, liderul Forţei Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat din nou decizia de comasare a alegerilor.

”Am văzut mai devreme aceste exit-poll-uri cu care opinia publică din România a fost intoxicată toată ziua de astăzi şi pentru cei care aţi urmărit aceste ştiri aş întreba unde au dispărut anumite partide care făceau pragul mai devreme, acuma nu-l mai fac, gen PUSL. Arată ca şi cum sunt făcute din pix şi credem că sunt în susţinerea unei operaţiuni care a început de mult, de fraudare a votului din România. Nu-mi aduc aminte nicio rundă de alegeri în care să fi fost atâtea nereguli ca astăzi: buletine preştampilate, candidaţi care stau în faţa secţiilor de votare, s-a pus până şi lacătul pe o secţie de vot, cabine de vot lipsă şi mii de nereguli sesizate, bani plătiţi pentru voturi, oameni aduşi cu forţa la vot. Toată organizarea acestei runde de alegeri a fost organizată în neregulă, începând de la această comasare artificială prin care cei de la putere au dorit să tragă acel vot al primarilor, având un număr dominant de primari, către votul politic pe ţară, până la reguli făcute împotriva opoziţiei şi organizarea alegerilor cu doar trei luni înainte. Cu toate acestea, românii s-au mobilizat şi suntem optimişti şi ne vom apăra votul în această seară, veţi vedea că realitatea şi rezultatele vor arăta că Clotilde Armand are câştigat Sectorul 1, că nu e nicio egalitate, cum a fost dată din pix acolo, că Radu Mihaiu are câştigat Sectorul 2, că Alianţa Dreapta Unită a câştigat Bucureştiul cu voturi mai multe decât PNL şi PSD la un loc, că am câştigat Timişoara şi multe alte locuri din ţară”, a afirmat Cătălin Drulă.

foto: Sursa foto: Uniunea Salvați România (USR)

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW