Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: Podul peste Dunăre de la Brăila va fi ‘muzeu’ timp de un an

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi că podul de peste Dunăre de la Brăila, ce va costa 2 miliarde lei, nu va putea fi dat în trafic imediat după finalizarea sa, deoarece sunt întârzieri majore cu realizarea rețelei de drumuri care ar urma să conecteze podul.

„Sunt în rezolvare problemele. O să iasă autorizația de construcție pentru un sector de 7 km și o să iasă apoi și pentru restul. Spun încă de pe acum, podul frumos, al treilea ca mărime din Europa, va rămâne ‘muzeu’”, a declarat Cătălin Drulă pentru Hotnews.ro.

Proiectul prevede construirea unui pod suspendat nou peste Dunăre de 1,9 km, cu o deschidere centrală de 1 120 m și două deschideri laterale de 490 m și 365 m. Ecartamentul vertical va fi de 38 m de la nivelul maxim al inundațiilor pentru a permite trecerea navelor în condiții de siguranță. Proiectul include construcția unui drum principal de 19,1 km între Brăila și Jijila (două benzi în fiecare direcție pe 5,7 km și o bandă în fiecare direcție pe 11,16 km) cu două viaducte de 90 m; și un drum de legătură de 4,4 km către Măcin (o bandă în fiecare direcție).

De asemenea, sunt prevăzute un pasaj feroviar, 12 poduri (nouă pe drumul Brăila-Jijila și trei pe drumul către Măcin), un centru de întreținere și coordonare, un nod rutier, șapte intersecții și o stație de taxare.

Podul de peste Dunăre de la Brăila

Constructor: Asocierea Astaldi – IHI Infrastructure System

Valoarea contractului: 1,995 miliarde de lei fără TVA

Sursa de finanțare: Fonduri europene (POIM) și cofinanțare cu bugetul de stat

Durata: 12 luni proiectare și 36 de luni execuție

Garanție: 10 ani

Data emiterii ordinului pentru proiectare: 2 martie 2018

Data emiterii ordinului pentru execuție: 21 decembrie 2018

Stadiu: 27.44%

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • Mii de braileni se bucura ca vor ajunge mai repede pe plaja de la Mamaia. Dar, ghinion. Dupa ce treci podul ajungi pe drumul spre Tulcea

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW