Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, mesaj pentru PNL: Nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul / Obiectivele partidului pentru alegerile din 2024

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 iulie 2022

Proaspăt numit președinte al Uniunii Salvați România (USR), după ce a câștigat cu 71% din voturi în primul tur al alegerilor interne, Cătălin Drulă susține că prioritatea USR este de a deveni prima forță într-o coaliție de guvernare după scrutinul din 2024. Fostul ministru al Transporturilor în Guvernul condus de Florin Cîțu a precizat că PSD va rupe coaliția cu PNL și le transmite liberalilor că ar accepta o nouă colaborare, doar în cazul în care formațiunea politică pe care o reprezintă va da premierul.

Intrăm într-o nouă etapă acum, o etapă de maturitate și de stabilitate. Prioritatea este consolidarea partidului, să reconstruim acolo unde e nevoie, să ne extindem. Profit de această ocazie să chem alături de noi pe toți cei care se regăsesc într-un proiect modernizator liberal european al României”, a declarat Cătălin Drulă, luni, la RFI.

Președintele USR a precizat că obiectivul partidului pentru alegerile din 2024 este de a deveni prima forță într-o coaliție de guvernare.

Cum ajungem acolo? Prin această consolidare(…)Unde am avut noi un punct pe care-l putem îmbunătăți în perioada următoare este în această zonă de stabilitate, oamenii au auzit de certuri în USR, de tot felul de știri care ne-au pus într-un context, poate, mai negativ în ultima perioadă și asta s-a suprapus peste criza economică ce ne stârnește tuturor neliniște”, a adăugat Drulă.

Drulă susține că „este aproape o certitudine” că PSD va rupe coaliția cu PNL pentru a fugi de „consecințele” crizei economice din România și a precizat că alianța cu liberalii poate fi refăcută doar dacă USR va propune prim-ministrul.

Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut.

USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte(…)Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a comentat președintele USR.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW