Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, întâlnire cu comisari europeni pe marginea proiectelor incluse în PNRR: Sunt nerăbdător să ne apucăm de construit

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2021

Cătălin Drulă s-a întâlnit cu comisarii europeni Adina Vălean și Margrethe Vestager, pentru a discuta despre proiectele ce ar putea fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministrul Transporturilor susține că este luată în calcul finanțarea a patru proiecte de autostrăzi, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare.

Am avut o întâlnire foarte productivă cu doamnele comisar Adina Vălean și Margrethe Vestager. Le mulțumesc amândurora pentru sprijinul acordat priorităților României din domeniul transporturilor și, cu precădere, proiectelor ce le dorim finanțate prin PNRR”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor arată că s-a discutat aplicat pe marginea următoarelor proiecte: Autostrada A7 Ploiești – Pașcani, Autostrada A8 Tg. Mureș – Miercurea Nirajului (25 de km) și Leghin – Pașcani (43 de km), Autostrada A3: Nădășelu – Poarta Sălajului și Autostrada A1: Marginea – Holdea.

Sunt proiecte mature și adaptate vremurilor noastre, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În schimb, tronsonul Iași-Târgu Frumos nu a fost inclus în lista cu care ministrul Transporturilor s-a prezentat la întâlnirea cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, și Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al CE.

Infrastructura din România are nevoie urgentă de dezvoltare modernă și echitabilă între regiuni, iar PNRR este o sursă vitală de finanțare pentru țara noastră. Privesc cu încredere către finalizarea negocierilor dintre România și Comisia Europeană și mărturisesc că sunt nerăbdător să ne apucăm de construit”, este concluzia lui Drulă.

Construcția de autostrăzi prin PNRR, măsură politică

Cristian Ghinea a precizat că alocările de fonduri pentru noi autostrăzi ar fi văzute drept o măsură politică de către reprezentanții Comisiei Europene.

Sunt și alte componente cu care trebuie să muncim mai mult, de pildă alocările de autostrăzi, pe care Comisia Europeană o consideră politică”, a spus, luni, ministrul Proiectelor Europene.

Declarațiile ministrului Proiectelor Europene au fost făcute la finalul ședinței pe care a avut-o la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor și cu președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI: Cristian Ghinea: Vom merge pe calendarul de depunere pe 31 mai pentru PNRR. Nu e niciun motiv de neliniște

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW