Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă: În zona de autostrăzi și materiale de construcții există monopoluri conectate la partid / „Foarte multe documente”, cerute de DNA în anul 2021

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 octombrie 2021

Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a declarat duminică, 31 octombrie, că Direcția Națională Anticorupție i-a cerut în timpul mandatului din Guvernul Cîțu „foarte multe documente”, menționând că au fost puse la dispoziția anchetatorilor. Vicepreședintele USR a menționat că a purtat numeroase discuții cu politicieni, în mare parte din PNL, care i-au cerut întrevederi pentru a discuta despre oameni, nu despre politici publice.

Câte discuţii am avut, mai ales cu cei din PNL, care mi-au cerut întrevederi şi voiau să ne vedem şi erau despre oameni. La un punct, nu mi s-a părut un pattern, după care mi-am dat seama că se întâmplă şi foarte puţine discuţii erau despre politici publice, despre proiecte. Întreaga zumzăială politică se învârte în jurul unor oameni”, a declarat Cătălin Drulă, duminică, la Digi24.

Fostul ministru al Transporturilor arată că în „zona de autostrăzi și materiale de construcții există monopoluri conectate la partid”.

În zona de balastiere de exemplu, acele materiale care se folosesc în corpul de umplutură al autostrăzilor, o întreagă reţea clientelară politică în jur care, prin primarii pe care îi are – spre exemplu la autostrada din zona de sud a Bucureştiului sunt primarii PNL în acest caz – întârzie avize, pun diverse piedici, trimit controale şi aşa mai departe pentru că nu se cumpără de unde trebuie. Am anumite indicii, ştiu că au şi alte organe ale statului aceste informaţii şi le pot valorifica, nu e treaba mea, eu nu sunt poliţist, nu sunt procuror”, a precizat Drulă.

Vicepreședintele USR a precizat că DNA a cerut Ministerului Transporturilor „foarte multe documente” în anul 2021. Drulă a cerut implicarea procurorilor din Ministerul Public pentru extirparea corupției din domeniu, dar consideră că o schimbare în acest sens trebuie să vină de la politicieni.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU Cătălin Drulă acuză întârzierea unor proiecte extrem de importante pentru sectorul transporturilor: Este haos!

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW