Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă îi răspunde lui Lucian Bode: Minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2022 Etichete: , ,

După ce a fost acuzat de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, că avea cunoștință de specificațiile tehnice ale licitației pentru achiziția a 600 de autoturisme pentru Poliția Română, fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă, a ținut să arate că cererea de finanțare europeană este singurul document legat de acest proiect pe care l-a semnat.

Inspectoratul General al Poliției Române a încheiat un contract pentru achiziția a până la 600 de autoturisme marca BMW cu compania Automobile Bavaria, deținută de Michael Schmidt, un apropiat de-ai președintelui Klaus Iohannis. Valoarea totală a acordului cadru este de 9,8 milioane lei fără TVA, adică circa 163.000 lei (33.300 euro)/autoturism.

Procedura a generat un adevărat scandal în spațiul public. Sindicatul Europol, una dintre cele mai mari organizații ale polițiștilor, și liderii USR au acuzat IGPR că a atribuit contractul „cu dedicație”, argumentând că cererile autorităților nu puteau fi îndeplinite decât de o singură firmă, cea care a și câștigat contractul.

Bode îi trage după el pe Drulă și Ghinea

În contextul în care USR a transmis sesizări referitoare la această achiziție către mai multe instituții interne și internaționale, printre care DNA, OLAF și Parchetul European, Lucian Bode i-a acuzat pe Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor, și Cristian Ghinea, fost ministru al proiectelor europene, că au aprobat cererea de finanțarea europeană, care cuprindea și anexa cu specificațiile tehnice.

„Drulă face acuzaţii grave, cu atac la persoană, vorbind de documente semnate de către dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Drulă cere DNA să se autosesizeze. Ce ar trebui să înţelegem acum? Că se autodenunţă”, a afirmat Lucian Bode.

Răspunsul lui Drulă

Cătălin Drulă recunoaște că a semnat cererea de finanțare europeană a acestui proiect, însă susține că aceasta nu prevedea specificațiile pe care Poliția Română avea să le ceară în cadrul licitației.

„Unde minte Bode:
1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.
2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.
3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).
4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație”, a afirmat Cătălin Drulă.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW