Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă îi încurajează pe cetățeni să călătorească cu trenul spre litoral: Timpul de parcurs este de 2 ore

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2021

Pentru a ajunge, joi dimineață, pe podul de la Cernavodă, unde se efectuează lucrări de reabilitare, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a utilizat trenul InterRegio București-Constanța, prilej cu care i-a îndemnat pe cetățeni să facă același lucru, ținând cont de viteza bună de deplasare, dar și de confort. 

Trenurile circulă pe această rută, reabilitată în ultimii ani cu bani europeni, cu o viteză de până la 150 km/h, fapt testat de oficial printr-o aplicație de pe telefon, iar timpul de parcurs pe cea mai rapidă pereche este de 2 ore.

„Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581. În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic. Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche. Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică. Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!”, a scris ministrul transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Prețul unui bilet la clasa 2 pentru o călătorie întru tren InterRegio pe ruta București-Constanța costă 59,6 lei, elevii studenții și pensionarii beneficiind de 50% reducere.

Sursa foto: Facebook / Cătălin Drulă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW