Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, despre trenul de aeroport: Numărul de călători a ajuns la aproape 600 zilnic

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 iunie 2021

Numărul persoanelor care călătoresc zilnic cu trenul Gara de Nord – Aeroportul Henri Conadă a ajuns la aproape 600 zilnic, în condițiile în care doar 10.000 de pasageri tranzitează zilnic aeroportul.

„Trenul spre aeroport are o frecvenţă de 40 de minute, costă 4 lei şi face 20 de minute de la Otopeni la Gara de Nord. Este confortabil şi rapid. A crescut numărul de călători, a ajuns la aproape 600 zilnic, la un trafic în Otopeni de 10.000 de pasageri zilnic. Nu e rău la 6% dar vrem să creştem această cifră prin promovare. Cred că oamenii încă nu ştiu. Cred că a existat o prăbuşire a traficului. Pe de altă parte, în vremuri de pandemie, te fereşti un pic de aglomeraţie, de mijloace de transport în comun”, a declarat Drulă la Digi24, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că anul viitor vor fi efectuate modificări la Mersul Trenurilor astfel încânt frecvența de circulație a trenurilor să fie scăzută de la 40 la 30 de minute.

Context

Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Henri Coandă, CFR SA a derulat două mari proiecte feroviare: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti (contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la bugetul de stat) și construcție linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (contract în valoare de 412,71 milioane lei, finanțat din fonduri europene și bugetul de stat).

Circulația pe legătura feroviară Gara București Nord – Aeroportul Henri Coandă a fost deschisă pe 13 decembrie. Un număr de 72 de trenuri circulă pe această linie, la interval de 40 de minute (24h/24h).

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW