Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, despre schimbarea taxei de drum pentru transportul greu: Permite să avem o competiție mai echilibrată între traficul feroviar și cel rutier / Când ar urma să intre în vigoare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 iunie 2021

Cătălin Drulă susține că taxa de drum pentru traficul greu, ce presupune mașini de peste 7,5 tone, ar urma să fie modificată până la începutul anului 2024, când transportatorii vor plăti pentru distanța parcursă. Ministrul Transporturilor a precizat că prețul rovinietei pentru autoturisme va rămâne neschimbat. 

E vorba de ceva destul de, să zicem, firesc în toată Europa. În ceea ce privește traficul greu, mașini peste 7,5 tone, camioane, tiruri, în aproape toată Europa(…)se taxează folosirea rețelelor de drumuri(…)nu pe timp, ci pe distanță parcursă(…)E vorba de a ne alinia acestei tendințe de taxare europeană, ceea ce permite o taxare mai corectă și a utilizării și a poluării, permite să avem o competiție mai echilibrată între traficul feroviar și cel rutier”, a declarat Cătălin Drulă, luni seară, la Digi24.

Ministrul Transporturilor a explicat că, pe ruta București-Constanța, taxa de transport a unui tren de marfă ajunge la 2.600 de lei, în timp ce tirurile plătesc mult mai puțin pentru același traseu.

Nivelul taxei este o discuție, diavolul este în acest detaliu. Încurajăm transportul de marfă și de călători pe segmentul feroviar, dar, pe de altă parte, Europa e plină de tiruri, au rolul lor. Ne trebuie un echilibru între cele două moduri de transport”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Modificările aduse în taxarea transportatorilor sunt obligațiile României asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență, a mai precizat Cătălin Drulă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/catalin-drula-despre-schimbarea-taxei-de-drum-pentru-transportul-greu-permite-sa-avem-o-competitie-mai-echilibrata-intre-traficul-feroviar-si-cel-rutier-cand-ar-urma-sa-intre-in-vigoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *