Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Cătălin Drulă, criticat de Elisabeta Lipă: Nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon / Lotul olimpic de canotaj, rezultate uriașe în ciuda dificultăților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 august 2021

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj și consilier municipal al PSD, l-a criticat pe Cătălin Drulă pentru că nu le-a asigurat sportivilor culoare dedicate pe lacuri sau pe Dunăre pentru a se putea antrena fără teama că orice ambarcațiune civilă i-ar putea lovi, menționând că ministrul Transporturilor nu i-a răspuns nici măcar la telefon în perioada de pregătire a Jocurilor Olimpice. 

Elisabeta Lipă a fost prezentă duminică, 1 august, la sosirea în țară a lotului olimpic de canotaj, ce a obținut trei medalii, dintre care una de aur și două de argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În lipsa unor facilități puse la dispoziție de autoritățile din România, canotorii au fost forțați să se antreneze pentru patru luni și jumătate la Piediluco, în Italia.

Aș vrea să mulțumesc Ministerului de Interne, domnului Bode, pentru că prin Poliția transport naval, a reușit, înainte de plecarea la Jocurile Olimpice, să ne asigure liniștea pe lac (…) Noi am avut multe antrenamente ratate. În aceeași măsură, îi mulțumesc și domnului ministru Drulă că nu ne-a răspuns nici la mesaj, nici la telefon, asta nu înseamnă că a scăpat, pentru că legislația e clar că e învechită și trebuie modificată”, a declarat Elisabeta Lipă, citată de Digi24.

Rezultate uriașe în ciuda dificultăților

Problema legată de Lacul Snagov este una mai veche și a mai fost adusă în discuție de Elisabeta Lipă și în anul 2019, în timpul guvernării social-democrate, înainte de Campionatele Mondiale de la Linz. Președintele Federației Române de Canotaj arăta, atunci, că sportivii nu se pot antrena din cauza persoanelor care au pus, practic, monopol pe lac, întrucât numărul de ambarcațiuni civile înmatriculate în zonă era într-o continuă creștere.

Sunt practic lipsiţi de bun-simţ pentru că nu poţi să accelerezi şi să faci valuri când vezi sportivul că este în barcă şi treci pe lângă el, sau te bucuri când vezi că i-a intrat apă în barcă sau că l-ai răsturnat(…)Am ajuns ca înainte de plecare să fim escortaţi de poliţia navală, pentru că altfel nu se mai poate. Trebuie să ne rugăm de ei să ne lase să ne antrenăm”, atrăgea atenția Elisabeta Lipă, în anul 2019, potrivit România Liberă.

În urma Campionatelor Mondiale de la Linz, România reușea să trimită la Jocurile Olimpice nu mai puțin de 7 bărci.

Lotul olimpic de canotaj s-a întors duminică, 1 august, în țară, după ce a salvat onoarea României la Tokyo, câștigând nu mai puțin de trei medalii (din patru obținute în total de lotul olimpic), dintre care una de aur și două de argint.

Miniștrii din Guvern, criticați de sportivi

Criticile aduse de Elisabeta Lipă la adresa ministrului Transporturilor vin după ce Ana Maria Popescu, sportiva care a adus prima medalie a României de la JO 2020, argintul la spadă, a refuzat să dea mâna cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la revenirea în țară, după schimbul de replici de săptămâna trecută.

După ce Ana Maria Popescu a câștigat argintul la Tokyo, sportiva a declarat că speră ca victoria să îi asigure un buget „de bun simț” pentru scrima românească. Novak a răspuns, afirmând că spadasina nu ar fi reușit să aducă aurul olimpic nici dacă federația ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei.

La sosirea în țară, ceremonie la care era prezent și ministrul Sportului, Ana Maria Popescu i-a transmis, într-un mod ironic, că speră ca Eduard Novak să se ducă la Tokyo și să obțină aurul pe care ea nu a fost în stare să îl câștige.

Ministrul Tineretului și Sportului urmează să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la paraciclism, disciplină la care a cucerit 2 medalii paralimpice, una de aur și una de argint, motiv pentru care nu a putut fi prezent la ceremonia de duminică.

Imagini de la sosirea în țară a lotului olimpic de canotaj

Sursă foto: Inquam Photos/ George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW