Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Cătălin Drulă cere excluderea din PSD a lui Ionel Arsene, după condamnare: „Marcele, îl dai afară pe baronul Șosețică?”

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 6 aprilie 2022

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a cerut miercuri, 6 aprilie, excluderea din PSD a lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, după ce acesta a fost condamnat astăzi de Tribunalul Bacău la opt ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă.

„Marcele, îl dai afară pe baronul Șosețică sau aștepți să-l ia cu duba ca pe Dragnea? Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, zis Șosețică, a fost condamnat la peste opt ani de pușcărie pentru corupție. În verdict, prima instanță i-a interzis lui Arsene să mai candideze sau să ocupe și funcții publice. Oare cât îi trebuie lui Marcel Ciolacu să-l dea afară?”, a transmis Drulă, pe contul său de Facebook.

El întreabă retoric dacă Marcel Ciolacu, liderul PSD, este „mândru că guvernează cu astfel de pesediști” și evocă anularea licitației pentru DN71 Bâldana – Târgoviște, în care ar fi fost implicată și o firmă controlată de Ionel Arsene,

„O fi mândru că guvernează cu astfel de pesediști? Nu de alta, dar să nu ajungă să-i facă probleme și lui Grindeanu. Atunci când am anulat licitația pentru DN71 Bâldana – Târgoviște, fix firma controlată de Arsene nu reușea să depună scrisoarea de garanție. Întors PSD-ul la butoane, surpriză! Reluată licitația cu dedicație, aceeași firmă, același baron se află printre ofertanți. Culmea, într-o asociere cu o firmă suspectată a avea sucursală în Rusia. Rusia, Marcele!”, se mai arată în postare.

Context

Tribunal Bacău a decis miercuri, 6 aprilie, condamnarea lui Ionel Arsene la opt ani şi patru ani de închisoare pentru infracţiuni de trafic de influenţă comise în 2013 şi în 2015.

Instanţa a mai decis confiscarea de la Ionel Arsene a 80.000 de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este obligat să achite suma de 30.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW