Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Drulă anunță semnarea contractului pentru construirea drumului expres Galați-Brăila: În 2023 vom putea circula pe un drum modern între cele două orașe

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2021

Cătălin Drulă a anunțat, joi, că a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția drumul expres Galați – Brăila. Ministrul Transporturilor susține că în anul 2023 se va putea circula pe un drum modern între cele două municipii.

Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + execuție) drumului expres Galați – Brăila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor două municipii, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre și, implicit, la Tulcea”, a anunțat Cătălin Drulă, pe Facebook.

Drumul Expres Galați-Brăila are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj și va fi proiectat cu două benzi pe sens, cu parapete despărțitor între sensuri.

Licitația pentru proiectarea și execuția Drumului Expres ce face legătura între Galați și Brăila a fost câștigată de O asociere de firme controlate de Dorinel Umbrărescu.

Asocierea desemnată câștigătoare, SA & PE Construct, Spedition UMB Tehnostrade, a oferit prețul 371,4 milioane de lei fără TVA.

Antreprenorul român care a câștigat contractul și care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuția în maximum 24 de luni. Am toată încrederea că se va încadra în acest termen și că, în 2023, vom putea circula pe un drum modern între orașele Brăila și Galați”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În prezent, la Brăila se construiește un pod de mari dimensiuni peste Dunăre. Contractul a fost semnat pe 15 ianuarie 2018 cu asocierea Astaldi – Ihi, iar valoarea contractului este de 1,99 miliarde de lei. Durata contractului este de 48 de luni, din care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Consorțiul lui Dorinel Umbrărescu, desemnat câștigător la licitația pentru Drumul Expres Brăila – Galați

GALAȚI ȘI BRĂILA, LEGATE DE UN DRUM EXPRES – CONTRACT SEMNAT

Azi am participat la semnarea contractului pentru…

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 15 aprilie 2021

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW