Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă anunță operaționalizarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere / Ministrul Transporturilor a lansat un apel public de angajări în conducerea CNIR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 martie 2021

Cătălin Drulă a anunțat operaționalizarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere și a făcut un apel către profesioniștii din sistemul public și privat să se implice în administrarea și conducerea CNIR. 

Compania Națională de Investiții Rutiere a fost înființată, prin Ordonanță de Urgență, în anul 2016, pe vremea fostului prim-ministru Dacian Cioloș.

Au trecut cinci ani de la adoptarea unei Ordonanțe de Urgență, care prevedea înființarea Companiei Naționale de Investiții Rutiere. Din păcate, în tot acest amar de vreme, compania – deși existentă pe hârtie – nu a fost operaționalizată. Dar astăzi anunț cu mare bucurie că această companie, vitală pentru capacitatea administrativă de a derula proiecte de investiții în autostrăzi și drumuri expres noi, se naște cu adevărat”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Ministrul Transporturilor susține că sursa de finanțare a CNIR va fi o cotă parte din veniturile realizate prin rovinietă.

Operaționalizarea CNIR este unul dintre punctele prevăzute expres în programul de guvernare al coaliției PNL-USRPLUS-UDMR și iată că, la doar 3 luni de la preluarea mandatului, putem anunța acest succes către opinia publică. Am spus că anul 2021 reprezintă debutul deceniului infrastructurii în România. Bugetul alocat este unul record la toate capitolele. Iar noua companie va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii și proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp. Nu înființăm o nouă companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus”, a adăugat ministrul Transporturilor.

În plus, Drulă le cere experților din mediul privat și din cel public să se implice în administrarea și conducerea CNIR. Funcțiile căutate, în acest moment, sunt cele de director general, director financiar, dar și membri în consiliul de administrație.

Subliniez că acest call de CV-uri pentru managementul inițial (termenul legal este „provizoriu”, conform OUG 109) nu este necesar, în mod normal alegerea fiind la latitudinea conducătorului autorității tutelare. Dar ne dorim să avem o bază de selecție cât mai largă și garantăm profesionalism în acest proces”, a precizat Drulă.

Cine poate aplica pentru un post de conducere în cadrul CNIR

Ce ne dorim: experiență în guvernanța / managementul corporativ, înțelegerea domeniului de investiții rutiere, abilitate de planificare strategică, organizare eficientă a structurii, orientare către rezultate, având în vedere caracterul multianual al proiectelor mari de investiții, mentalitate de „startup”.

Viitorul management va trebui, în primă fază, să construiască echipa, să structureze compania și să creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al României. Așteptăm înscrierile (CV/scrisoare de intenție) la următoarea adresă: cnir@mt.ro”, este anunțul ministrului Transporturilor.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW