Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă acuză că România se îndreaptă spre autoritarism: Tot felul de băieți cu epoleți încearcă să acapareze puterea

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2022

Într-o declarație făcută luni, 14 martie, la finalul ședinței Biroului Naţional al USR, președintele interimar al formațiunii, Cătălin Drulă, a acuzat o tentativă de militarizare excesivă la nivelul autorităților publice. 

În sprijinul acestei idei Drulă a invocat decizia de închidere a site-ului de opoziție Aktual24, asupra căreia în final Guvernul a revenit, pregătirea unui act normativ privind așa-numita stare de criză, dar și platforma de identificare a știrilor false, pregătită în parteneriat cu DSU.

„Ne îndreptăm spre o zonă de autoritarism. Se închide un site de știri, ni se spune că a fost o greșeală. Se fac liste în interiorul Guvernului – Dai în Ciucă, dai în fabrici și uzine. Această stare de criză, tot felul de mecanisme paraconstituționale în care tot felul de băieți cu epoleți încearcă să acapareze puterea. Asta nici măcar nu ne protejează. Armatele care funcționează bine sunt democrațiile. Acolo oamenii sunt liberi, fac achizițiile cum trebuie, nu le fură, nu sunt oameni nepotriviți care ajung în tot felul de lucruri. Democrația ne protejează, democrația ne-a plasat în NATO și UE”, a declarat Cătălin Drulă, la finalul ședinței Biroului Naţional al USR.

Pe de altă parte, Cătălin Drulă a anunțat că alegerile pentru șefia partidului vor avea loc în luna octombrie a acestui an.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW