Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cîrstoiu susține că decizia retragerii din cursa pentru Primăria Capitalei nu i-a aparținut 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2024

Medicul Cătălin Cîrstoiu, retras marți dimineață din postura de candidat PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a transmis că decizia nu i-a aparținut, ci a fost luată de către liderii celor două partide. 

Scorul slab înregistrat în sondajele de opinie și problemele de integritate au fost în cele din urmă fatale candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru funcția de primar general al Capitalei. După 14 ore petrecute în ședință la Palatul Victoria, liderii PSD și PNL au decis retragerea medicului din cursa pentru primărie și desemnarea unor candidați proprii.

Este vorba despre cei doi lideri ai organizațiilor locale, Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, și Sebastian Burduja, actualul ministru al economiei.

Cîrstoiu: „Nu am luat decizia de face un pas înapoi”

Într-o primă reacție publică după anunțarea deciziei de retragere de către liderii coaliției, Cătălin Cîrstoiu a ținut să precizeze că aceasta nu i-a aparținut.

„În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile. Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme. Medicii salvează vieți, oriunde lucrează. Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București. Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați. Eu le mulțumesc Bucureștenilor care mă apreciază”, a transmis Cîrstoiu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Cine are cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, după ce PSD și PNL și-au anunțat candidați proprii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW