Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cîrstoiu, „momentan” candidat la Primăria Capitalei. Toți primarii PSD-PNL din București, dar și Gabriela Firea, au refuzat propunerea de a candida

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 aprilie 2024

Cătălin Cîrstoiu rămâne, deocamdată, candidatul PSD – PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. Potrivit G4Media.ro, toți cei trei primari ai alianței din București, dar și șefii organizațiilor, au refuzat să-l înlocuiască pe medic în această postură. 

Scorul slab din sondajele de opinie și totodată probleme de integritate ar putea fi fatale pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. După ce Marcel Ciolacu a declarat vineri că managerul Spitalului Universitar este „momentan” candidatul alianței PSD-PNL, G4Media a scris luni că ipoteza retragerii acestuia din cursa electorală este analizată de liderii social-democrați.

Nimeni nu a vrut să îl înlocuiască pe Cîrstoiu, deocamdată…

Liderii coaliției de guvernare PSD-PNL au dezbătut luni acest subiect și au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să rămână candidatul susținut pentru funcția de primar general al Capitalei. Potrivit sursei citate, acest lucru s-a întâmplat după ce primarii Robert Negoiță, Daniel Băluță, Ciprian Ciucu, dar și șefii de organizații Gabriela Firea și Sebastian Burduja au respins propunerea de a intra în cursă din poziția de înlocuitori ai lui Cîrstoiu.

Piedone a fost luat în calcul

De asemenea, arată sursa citată, unul dintre scenariile de lucru, favorizat de liderii PSD, a fost retragerea lui Cîrstoiu din cursă și susținerea lui Cristian Popescu Piedone. Liberalii au respins această soluție pe motiv că ar avea un impact negativ asupra activiștilor și simpatizanților liberali.

Potrivit reprezentanților celor două partide, Cătălin Cîrstoiu ar urma să iși înregistreze oficial candidatura luni, 22 aprilie, însă multe se mai pot întâmpla până atunci.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW