Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cherecheș nu va beneficia de tratament privilegiat în închisoare / Alina Gorghiu a spus ca acesta nu va fi plasat într-o celulă specială

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 14 martie 2024 Etichete: , , , ,

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, nu va beneficia de tratament privilegiat la întoarcerea sa în țară, în închisoare. Față de alegațiile la începutul anului ale avocaților acestuia cum că el va „avea condiții privilegiate față de alți deținuți”, Alina Gorghiu a declarat astăzi că nu există „nici pomeneală” de așa ceva. Cătălin Cherecheș va fi extrădat, au decis astăzi judecătorii din Munchen. 

La începutul acestui an, avocatul edilului fugar opina cum că al său client a primit asigurări din partea statului român că va beneficia de un regim de detenție în conformitate cu normele europene. Atunci, avocatul lui Cherecheș a trimis o scrisoare către statul german în care descria spațiul de detenție pe care Cherecheș îl va avea.

Statul român indică exact camera și condițiile speciale (…). Practic, arată că va primi o cameră de 9 metri pe 6 metri pătrați la Penitenciarul Rahova, iar la Aiud va primi o cameră de 14,3 metri pătrați, unde va sta alături de alte două persoane. Pare că domnul Cătălin Cherecheș va avea parte de condiții privilegiate față de ceilalți deținuți”, a transmis atunci avocatul Răzvan Doseanu, citat de Adevărul.

Astăzi, ministrul Justiției Alina Gorghiu a declarat la Digi24, că nu încape „nici pomeneală” ca primarul fugar din Baia Mare să beneficieze de tratament privilegiat, odată extrădat. Aceasta a spus că nu cunoaște cu exactitate penitenciarul în care Cătălin Cherecheș urmează să fie încarcerat. El va fi adus în țară de către polițiștii români, și ulterior se va stabili și spațiul de detenție.

Alina Gorghiu a mai declarat că statul german are cunoștință de condițiile de încarcerare din România; mai mult, statul român a arătat nu doar că îndeplinește condițiile de detenție stabilite prin norme europene, dar le și respectă.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat pe 24 noiembrie 2023 la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. El a fost arestat pe 28 noiembrie 2023 în Augsburg, Germania, după ce a fugit din țară. Procurorii din Munchen au decis ieri ca edilul fugar să fie extrădat în România. El va fi preluat de către autoritățile române din Germania și va fi adus în țară.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW