Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost adus la Penitenciarul Rahova

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 20 martie 2024

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, extrădat din Germania pentru a fi încarcerat în țară timp de cinci ani pentru luare de mită, a ajuns miercuri, 20 martie, la Penitenciarul Rahova, a transmis ministra Justiției, Alina Gorghiu. 

„Justiţia din România se înfăptuieşte până la capăt, aşa cum v-am promis. Astăzi, fugarul Cătălin Cherecheş a fost adus în ţară. Fostul primar din Baia Mare va executa pedeapsa de cinci ani în penitenciarul din România.

Le reamintesc celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie că o să-i aducem acasă, mai devreme sau mai târziu. Anul acesta am adus în ţară aproape 200 de fugari. Nimeni, dar nimeni, nu este mai presus de lege”, a spus Alina Gorghiu.

Condamnat la închisoare, prins în Germania

Primarul fugar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins de autoritățile germane în orașul Augsburg, în seara zilei de marți, 28 noiembrie, a transmis Poliția Română. Condamnat definitiv vineri la cinci ani de închisoare și dat în urmărire, edilul a ieșit din țara vineri la ora 7:49, înainte de pronunțarea sentinței, sub identitatea unei rude.

Potrivit surselor Main News, polițiștii germani l-au prins pe Cherecheș într-o gară, alături de mătușa lui, de unde ar fi vrut să ia un taxi. Oamenii legii i-au interceptat pe cei doi încă de când erau într-o mașină care gonea spre gară cu 200 de km/h. Edilul ar fi vrut să fugă din Germania.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită.

El a fost acuzat de procurori că a primit de la o persoană din conducerea FC Baia Mare, în anul 2014, suma de 70.000 lei, sub formă de mită, pentru susținerea financiară a clubului de fotbal cu 1.000.000 lei/1.200.000 lei, fonduri ale administrației locale.

Doi ani mai târziu, spun procurorii, Cherecheș ar fi cerut nu mai puțin de 400.000 lei aceleași persoane pentru acordarea unei sponsorizări similare către clubul de fotbal. Atunci au intrat pe fir și procurorii, care l-au prins în flagrant pe Cherecheș în timp ce încasa 30.000 lei.

Edilul a fost trimis în judecată în anul 2016, iar în anul 2022 a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW