Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Canciu, fostul șef al ISJ Brăila: Am schimbat 8 miniștri, unii semidocți certați cu limba maternă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 august 2019 Etichete: , ,

Cătălin Canciu, fostul șef al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, a postat un mesaj pe contul personal de Facebook în care a scris că și-a pierdut funcția deoarece nu este membru în niciun partid politic. Acestea critică situația din educație și lipsa reformelor din sistem.

Canciu susține că mandatul său a fost unul greu „ în care am <schimbat> opt miniștri, fiecare cu frustrările sale, unii semidocți certați cu limba maternă și logica bunului-simț, lipsiți de cultură și educație, alții <eroi ai reformei>, aproape toți adevărate ghiulele pregătite să se detoneze pentru a șubrezi sistemul de învățământ la maximum”.

Fostul șef al ISJ Brăila a mai menționat că învățământul din județ a primit doar „ firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar cârpeli și populism ieftin!”

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Canciu a declarat că și-a pierdut funcția din cauză că nu este membru de partid.

„În contract era scris că Ministerul avea posibilitatea de a prelungi cu încă un an contractul, a fost prelungit la toți aceia care sunt înscriși în partid, care sunt membri, iar eu sunt penultimul din cei 13 care au fost demiși acum doi ani. A mai rămas unul, căruia îi va expira mandatul la anul. Cu siguranță nici domnul inspector de la Vrancea nu va obține o suplimentare a contractului. Cu alte cuvinte, o epurare politică. Eu nu fac politică, nu sunt membru de partid”, a subliniat el.

Acesta a mai susținut că, dacă era ajutat mai mult de Minister, putea face mult mai multe pentru situația din învățământul din județ.

„Puteam să facem mult mai mult, dar nimeni nu ne-a ajutat. Mă refer la Minister”, a adăugat profesorul.

Cătălin Canciu a ocupat funcția de șef al ISJ Brăila în anul 2015, în urma unui concurs. Mandatul îi expiră joi, 15.08.2019, el urmând să revină la catedră.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW