Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Cât ar costa reconstrucția Ucrainei după invazia rusă. Estimarea șefului Băncii Europene de Investiții

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 iunie 2022

Ucraina ar avea nevoie de 1 trilion de euro, bani proveniți din afara țării sub formă de asistență, pentru a putea repara daunele provocate de invazia Federației Ruse, a estimat marți, 21 iunie, șeful Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer, citat de Bloomberg.

Am spus un trilion, pentru că am văzut cifre lansate în spațiul public pe care le consider complet nerealiste uitându-mă la nivelul distrugerilor”, a spus Werner Hoyer, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Frankfurt.

Hoyer a menționat că Uniunea Europeană va fi cel mai important actor în ceea ce privește reconstrucția Ucrainei.

BEI ar urma să fie principalul canal prin intermediul căruia Uniunea Europeană va finanța refacerea țării afectată de războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Banca Europeană de Investiții urmează să acorde un ajutor de 1-1,5 miliarde de euro către Ucraina, iar aprobarea deciziei ar urma să fie dată în această săptămână, potrivit lui Werner Hoyer.

5 miliarde de euro pe lună este suma promisă de Comisia Europeană în ultimul pachet de asistență anunțat la mijlocul lunii mai.

Reconstrucția Ucrainei va fi tema discutată în cadrul reuniunii Consiliului European, ce va avea avea loc joi și vineri. Tot atunci, forul european ar urma să ia o decizie în ceea ce privește candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW