Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Casa Verde Fotovoltaice: Peste 8.000 de dosare au fost depuse pentru Regiunea Sud-Est

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2024

Administraţia Fondului pentru Mediu a desfășurat miercuri sesiunea de înscriere a persoanelor fizice din Regiunea Sud-Est în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, cel prin care statul finanțează instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică.

Potrivit Ministerului Mediului, bugetul de 242,73 milioane lei a fost epuizat în mai puțin de 2 minute, timp în care au fost depuse 8.091 de dosare. Din Regiunea Sud-Est fac parte județele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei. În total, statul alocă acestui program o finanțare de 2 miliarde de lei, bani cu care vor fi instalate sisteme fotovoltaice în aproximativ 67.000 de gospodării.

Joi va avea loc sesiunea de înscriere în Regiunea Sud Muntenia, cea din care fac parte județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Dâmbovița și Prahova. Vineri va avea loc înscrierea în București și Ilfov.

Sursa foto: Ministerul Mediului

Comentarii