Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


„Cârtița” din DNA i-ar fi divulgat informații lui Marian Goleac, fostul șef al ADP Sector 4

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 octombrie 2020

Marian Goleac, fostul șef al ADP Sector 4, trimis în judecată de DNA într-un dosar de înșelăciune, ar fi primit informații privind ancheta penală care îl viza chiar din interiorul parchetului, arată publicația RISE Project. În cele din urmă procurorii l-au prins pe Marius Eduard Moise, detașat la DNA ca polițist judiciar, cel care ar fi fost „cârtița” lui Marian Goleac.

Potrivit sursei citate, legătura polițistului cu Marian Goleac ar fi fost „veche, directă și constantă”. Cei doi ar fi schimbat informații de interes comun într-un parc sau într-un restaurant din sector, unde fostul șef ADP4 avea încredere să poarte discuții conspirate.

Goleac, trimis în judecată pentru că și-a falsificat diplomele

Fostul șef al ADP Sector 4 a fost trimis în judecată de DNA în luna iunie pentru înșelăciune. Acesta este acuzat că ar fi depus la dosarul său de angajare o adeverință care atestă că este absolvent de studii superioare, iar ulterior a atașat chiar o diplomă de inginer, obținute ilegal, în condițiile în care nu are nici măcar diplomă de Bacalaureat.

Procurorii susțin că Goleac ar fi ocupat ilegal timp de 12 ani mai multe funcții de conducere în cadrul ADP Sector 4, obținând venituri de 1,7 milioane de lei

„În perioada 2008 – mai 2020, inculpatul Goleac Marian ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obținând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor încasate în funcțiile menționate mai sus),” susține DNA.

Procurorii au descoperit și „cârtița”

La câteva luni după trimiterea în judecată a lui Marian Goleac, procurorii DNA au descoperit că acesta a obținut informații prin intermediul unei „cârtițe”, Marius Eduard Moise. Acesta a fost plasat luni sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat de luare e mită, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și favorizarea făptuitorului.

„Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofițer de poliție judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcționar din administrația publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obținerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauză. În schimb, ofițerul de poliție judiciară ar fi promis funcționarului acces la informații nedestinate publicității, respectiv date cu privire la activitățile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acționat”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Sursa foto: piatapresei.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *