Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Carmen Uscatu, fondatoarea Asociației Dăruiește Viață: De ce cazăm pacienții asimptomatici în spital? De ce riscăm să îi infectăm pe medici?

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, susține că este ilogic faptul că în spitalele din România sunt cazați pacienții asimptomatici bolnavi de Covid-19, deși nu există protocoale în Europa care să prevadă acest lucru.

Uscatu susține că în nicio țară din Europa nu se cazează pacienții asimptomatici, însă în România a auzit de ”oameni asimptomatici cazați cu forța, în spitale, la un loc cu pacienți simptomatici”.

Bunul meu simț îmi spunea la începutul pandemiei că e ilogic să internezi pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare. am și sunat în zilele alea la Ministerul Sănătăţii – România și am vorbit cu un medic epidemiolog. Doamna doctor mi-a adus atunci ca argument protocoalele internaționale. Nu știam atunci care sunt protocoalele internaționale dar am replicat: protocoalele internaționale le respecți când îndeplinești toate criteriile. Noi nu avem ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE PENTRU PERSONALUL MEDICAL. De ce i-am expune și i-am îmbolnăvi de dragul respectării unui protocol pe care oricum nu-l putem respecta?

Mi s-a părut de noaptea minții și, vorba unei prietene, am continuat să mă cert cu doamna doctor, în gând, toată seara. Apoi am spus tuturor celor din jurul meu că e aberant să expui medicii în felul acesta. Că e ineficient, că e ilogic. De ce să îi cazăm pe pacienții asimptomatici în spital? Căci asta facem: ÎI CAZĂM. Nu îi tratăm. De ce să ÎI CAZĂM, să consumăm echipamente de protecție, când e o CRIZĂ de echipamente la nivel mondial, de ce să riscăm SĂ ÎI INFECTĂM pe medici?”, a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

Aceasta susține că nicăieri în Europa nu există un astfel de protocol, iar cu toate acestea, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” sunt 260 de pacienți asimptomatici.

Am auzit apoi de tot felul de oameni internați cu forța. tot asimptomatici. am auzit apoi de oameni asimptomatici cazați cu forța, în spitale, la un loc cu pacienți simptomatici.

Alaltăieri mi-a scris un medic. Soția sa, medic rezident, e internată la Balș și se tratează cu diazepam. E asimptomatică și nu poate dormi noaptea din cauza tusei colegei ei de cameră.

Ieri am decis să scriem o scrisoare domnului Dr. Nelu Tataru de la Ministerul Sănătăţii – România. Și să îi explicăm, cu cuvintele noastre, cum autoritățile își bat joc de medici, de echipamente.

Dacă nu se renunță la acest protocol stupid zic să încingem o horă. ca la Spitalul Clinic De Boli Infecțioase Și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”.

Trăiesc într-o ȚARĂ CU POLITICIENI FĂRĂ BUN SIMȚ.

O țară în care decidenții nu își pot justifica CU LOGICĂ deciziile.

O țară în care politicienii nu iau decizii gândindu-se la binele cetățenilor.

Și trăiesc într-o țară în care cei care ajung la Ministerul Sănătăţii – România simt nevoia să mintă. pentru că doamna doctor m-a mințit în acea convorbire telefonică. nu există nicio țară în europa care să CAZEZE ÎN SPITALE PACIENȚII ASIMPTOMATICI.

Mulțumesc domnului doctor care și-a luat energia să îmi scrie într-o noapte un mesaj care mi-a amintit de stupiditatea protocolului românesc”, a mai scris Carmen Uscatu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *