Friday, April 26, 2024
Jurnalism corect


Carmen Dan susține că MAI nu are atribuții privind votul diasporei: Nu îmi dau demisia

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2019 Etichete: , , ,

Carmen Dan susține că MAI nu are atribuții privind votul din Diaspora, menționând că nu va demisiona. Ministrul a anunțat că raportul privind votul românilor din străinătate va fi publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne.

„Am vorbit cu doamna prim-ministru și consider că e cea mai transparentă abordare, aceea de a publica această informare integrală. În acest document veți găsi câteva aspecte destul de interesante care s-au înregistrat în legătură cu tabletele din secțiile de votare. Funcționarea acestui soft nu e nici în competența și nici în responsabilitatea MAI”.

După alegerile europarlamentare, președintele României, Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, și a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Șefa MAI a refuzat la acel moment să-și dea demisia în repetate rânduri.

“Vreau să fac câteva precizări punctuale pentru că adevărul spus la timpul potrivit este singurul care poate învinge orice speculație și orice manipulare. A existat în opinia publică o amplă discuție referitoare la organizarea alegerilor pentru Parlamentul European și a Referendumului. Vă amintiți cererea domnului președinte să fim demiși eu și domnul Meleșcanu. Vă amintiți, probabil, răspunsul meu că nu am să-mi dau demisia și am subliniat că MAI s-a ocupat de alegerile din țară și că nu au existat situații care să afecteze rezultatul acestui vot”, a declarat Carmen Dan.

Știrea inițială:

Carmen Dan va face public raportul privind alegerile europarlamentare, cerut de premier după ce mai mulți români din diaspora au reclamat că nu au putut vota pe 26 mai. Anterior, Ministerul de Externe a publicat rezultatele unei verificări similare. MAE a arătat că viteaza redusă a internetului și turismul electoral au fost printre cauzele care au făcut imposibilă exercitarea dreptului la vot în unele cazuri.

„Am vorbit cu premierul şi am convenit ca acest raport să fie făcut public de către Ministerul Afacerilor Interne”, a declarat Carmen Dan.

La mai multe secții de votare din străinătate s-au format cozi la alegerile din 26 mai, iar unii români nu au reușit să voteze din cauza lipsei buletinelor de vot, în ciuda faptului că au așteptat ore în șir pentru a-și exercita acest drept.

După ce nu au reușit să voteze, românii s-au adresat procurorilor. Astfel, pe rolul DNA au fost înregistrate 42 de plângeri, fiind deschis un dosar penal. Surse judiciare spun că cele mai multe sesizări îl vizează pe Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe. ALDE trebuie să decidă o eventuală remaniere a ministrului Meleșcanu.

Foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW