Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Care sunt sectoarele care vor beneficia de plata șomajului tehnic și după 15 mai? Răspunsul dat de ministrul de Finanțe

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, susține că angajații din anumite sectoare de activitate vor beneficia de şomaj tehnic și după data de 15 mai. Este vorba despre domeniile în care activitatea nu va putea fi reluată după ridicarea stării de urgență.

„Ne uităm la prelungirea şomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate. Sunt unele sectoare care vor rămâne închise. Vom continua plata. Pentru celelalte vor fi de redirecţionare a resurselor pe zona de investiţii unde exista interes pentru a reporni producţia. Este posibil să fie transporturi, servicii, vom vedea. Până la urmă dispre sectoare vin înspre noi informaţiile. Am văzut cifrele din martie şi au crescut cu 8% faţă de anul trecut. România în primul trimestru a avut creştere economică pozitivă, cred că e printre singurele cu creştere pozitivă”, a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus, joi seara.

Florin Cîţu a admis faptul că în acest moment în România „situaţia nu e roz”.

„Nu am înţeles de ce Comisia Europeană a spus că va scădea consumul cu 6 procente… Situaţia nu este roz, dar e mai bine decât mă aşteptam. Măsurile luate în aprilie şi martie au redus din cădere. Când Comisia Europeană va avea cifrele, vor merge în direcţia noastră. Tot ce e important e să nu luăm măsuri greşite de acum înainte, să nu mărim taxe, să fim atenţi cu cheltuielile publice. Dacă menţinem acest plan, vom ieşi mai bine din criza economică”, a mai precizat Cîţu.

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW