Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Care sunt preocupările NATO în legătură cu Orientul Mijlociu. Geoană: Urmărim cu multă atenție această situație

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 19 octombrie 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi, 19 octombrie, pentru Adevărul, că NATO monitorizează cu atenție situația din Orientul Mijlociu și se preocupă de riscul unei escaladări a conflictului, precum și de potențialul pentru apariția situațiilor care ar putea conduce la atentate teroriste și la promovarea unui discurs antisemit.

„Aș spune că pentru noi (n.r. – la NATO) sunt două preocupări simultane: una, riscul de escaladare și, pe de altă parte, riscul de inflamare a opiniei publice și de creare de situații care să conducă la atentate teroriste, care să conducă la reactivarea unui narativ antisemit sau anti-Israel. De aceea, urmărim cu multă atenție această situație, suntem în legătură cu partenerii noștri”, a spus Geoană pentru sursa citată.

Întrebat despre creșterea amenințărilor teroriste în țările occidentale, Geoană a apreciat vigilența și echilibrul manifestate de președintele Biden în timpul vizitei sale în Israel și regiune.

Geoană a menționat că a vizitat recent Israelul și a discutat cu liderii importanți din această țară, exprimându-și încrederea că Israelul va găsi un echilibru între protejarea populației și teritoriului său, în timp ce contribuie la calmarea situației și la găsirea unei căi de revenire la pace și colaborare în regiune.

„Am fost în vizită în Israel acum câteva săptămâni și am vorbit cu toți liderii importanți de acolo. Am încredere că Israelul va ști să găsească justul echilibru între a se proteja – populație, teritoriu –, orice stat serios face acest lucru, dar într-o manieră care să permită și calmarea situației și găsirea unui drum de revenire la pace și colaborare în regiune”, a declarat secretarul general adjunct al NATO.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW