Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Care sunt noile situații în care școlile vor trece la cursuri online

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2021

Guvernul a decis sâmbătă, 2 octombrie, ca elevii și preșcolarii să desfășoare cursurile în format fizic indiferent de rata de incidență în localitatea respectivă. Trecerea cursurilor în format online a fost reglementată printr-un Ordin comun al ministrului educației și ministrului sănătății.

Documentul prevede că la apariţia unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă, toți elevii din acea clasă vor învăța online pentru o perioadă de 14 zile. Cursurile se pot relua în format fizic începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care prezintă rezultatul negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore, excepție de la regulă făcând cei ai claselor VII—XII/XIII, vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și elevii care au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 14 zile de la data testului pozitiv.

Când se suspendă cursurile în întreaga școală

Potrivit Ordinului, aa data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioada de 14 zile, măsura fiind dispusă prin hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență la propunerea conducerii școlii.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW