Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Carantina se prelungește în Sibiu cu încă șapte zile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2020

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis vineri prelungirea cu șapte zile a perioadei de carantină în municipiul Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere (Anexă) pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea.

În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea). Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.

În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Textul complet al Hotărârilor nr. 96, 97, 98 și 99, modelul pentru Declarația pe propria răspundere, modelul de declarație pentru tranzitarea localităților carantinate precum și modelul de adeverință de la angajator, se publică pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență. ( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Un număr de 222 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în județul Sibiu, rata de incidență în ultimele 14 zile ajungând la 7,49 cazuri la mia de locuitori, cea mai ridicată din întreaga țară.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW