Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Captură impresionantă de droguri în Portul Constanța. Aproape 200 de kilograme de heroină, ascunse printre curmale

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

O grupare internaţională de trafic de heroină, dinspre Orientul Mijlociu spre Europa de Vest, a fost destructurată pe teritoriul României și peste 180 de kilograme de heroină au fost descoperite în Portul Constanţa, ascunse în transporturi de curmale, transmite DIICOT.

Din cercetări, a reieșit că, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran , operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România.
Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina.

Anchetatorii precizează că traficanții au fost  coordonați de un cetățean turc, aflat pe teritoriul României.
În cursul acestei zile, cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – structura Centrală, urmând să se decidă, dacă vor fi necesare măsuri preventive împotrica acestuia.

Citește și:  De unde și pe unde vin drogurile în România/Fost șef de Direcție Antifraudă: Am simulat cumpărarea de etnobotanice, pentru a putea închide magazinele în baza lipsei bonului fiscal ANALIZĂ

 

Comentarii