Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Capitala va avea două noi pasaje rutiere / Consiliul General a adoptat proiectele de expropriere

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat în ședința de vineri, 26 noiembrie, proiectele de expropriere pentru construirea a două noi pasaje rutiere în Sectorul 4 din București, relatează Agerpres

La intersecția dintre Str. Turnu Măgurele – Bd. Metalurgiei – Bd. Alexandru Obregia și intersecția dintre Străzile Sergent Ion Iriceanu şi Turnu Măgurele vor fi construite două pasaje rutiere supraterane. Pentru exproprieri au fost alocate peste 2 milioane de lei fără TVA.

Consilierii municipali ai USR nu au votat proiectele pentru exproprieri, argumentând că două dintre artere s-ar afla în subordinea Consiliului Local al Sectorului 4.

Şoseaua Turnu Măgurele, pe care Sectorul 4 o are în administrare şi pe care se construieşte acest pasaj, este în administrarea Sectorului 4, cu menţiunea că e dată pentru a fi lărgită. Or, acest pasaj nu face altceva decât să îndeplinească exact obiectul delegării pe care Sectorul 4 avut-o din partea CGMB. Mai mult decât atât, acest pasaj, cât şi celălalt propus fac parte din inelul median al Capitalei”, a răspuns Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, în cadrul ședinței de Consiliu.

CGMB a mai votat proiectele pentru procedurile de expropriere ale imobilelor din zonele în care vor fi construite trei noi artere: Strada Drumul Roţii, Strada Viscolului şi Drumul Osiei. Sumele alocate pentru despăgubiri trec de 10 milioane de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW