Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Capitala Bulgariei intră în carantină de Paște după ce mai mulți cetățeni au decis să plece cu mașinile în provincie pentru a petrece sărbătorile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2020 Etichete: , ,

Bulgaria le-a interzis, joi, locuitorilor capitalei Sofia să părăsească orașul în weekendul de Paștele ortodox, după ce numărul de infectări cu coronavirus a crescut rapid în această țară, deși este una dintre cele mai puțin afectate din Europa.

„Cu începere de la miezul nopţii, interzicem pe termen nelimitat orice intrare sau ieşire din Sofia pentru toate autovehiculele de transport de pasageri”, a anunţat ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-o conferinţă de presă.

Fac excepție de la regulă camioanele care transportă marfă și mașinile de salvare. De asemenea, persoanele care vor trebui să meargă la muncă vor avea permisiunea numai între anumite ore și pe baza unui document justificativ.

Restricţia a fost impusă după ce numeroşi locuitori din capitală au decis miercuri şi joi să plece cu maşinile în provincie pentru weekendul de Paştele ortodox.

Deși bulgarii au avut dreptul să se deplaseze pe baza unor acte doveditoare, la locul de muncă, la medic, sau pentru a ajuta o rudă bolnavă, ministrul de Interne, Mladen Marinov, susține că sunt foarte mulți bulgari care prezintă acte false.

„Peste 5.000 de şoferi au fost întorşi din drum pentru că nu au putut justifica necesitatea deplasării lor”, a criticat el.

Momentan, Bulgaria este una dintre cele mai puțin afectate țări din Europa de pandemie, cu un numpr de 800 de cazuri confirmate de contaminare și 38 de decese. Potrivit autorităţilor, un vârf al pandemiei este aşteptat după Paşte, la sfârşitul lui aprilie,scrie Hotnews.ro.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW