Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Canicula revine în România. Cum va fi vremea la munte și pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 9 august 2023 Etichete: , , , , , ,

Canicula revine în România începând de săptămâna viitoare, anunță meteorologii. În minivacanța de Sfânta Maria, vremea se va menține mai răcoroasă, cu nopți și dimineți reci, urmând ca  temperaturile să ajungă treptat la aproape 40 C.

Potrivit ANM, în intervalul 10-13 august, vremea se va încălzi  de la zi la zi.  Vineri, 11 august, vor fi 32 grade, iar sâmbătă, 12 august. În Capitală, temperatura maximă va ajunge la 32C.  În minivacanţa de Sfânta Maria, luni şi marţi, temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade.

Vremea la munte

În perioada 10-13 august, vremea la munte va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată, începând din orele amiezii, cu o probabilitate mai ridicată în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 5 C, iar cea maximă va ajunge la 22 C.

Vreme răcoroasă și pe litoral

În intervalul 9-10 august, pe litoral cerul va prezenta înnorări temporare ziua când, trecător, vor fi ploi şi sub formă de aversă. Vântul va mai avea intensificări temporare în prima jumătate a intervalului cu rafale în general de 40 -55 km/h, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi de 17…18 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 19 şi 22 de grade. Potrivit ANM, în zilele următoare, în minivacanța de Sfânta Maria, temperaturile vor crește și pe litoral. Sunt prognozate minime de de 20-22 C, iar maximele ar putea ajune până la 36 C.

Cum va fi vremea în Europa

Dacă decidenți să plecați în țările din Europa, în următoarea perioadă, vremea va fi instabilă în Marea Britanie, Suedia, Germania. Sunt prognozate ploi, vijelii, grindină în țările mai sus menționate.

În  vestul, centrul şi nordul  Europei t nu vor fi variaţii semnficative faţă de intervalul precedent. Canicula se va intensifica îndeosebi în sud-vestul Europei, unde se vor înregistra din nou şi valori de peste 40 de grade, începând de joi, 10 august.

Riscul de incendii de vegetație rămâne sporit în Grecia,  Spania, Cipru, Portugalia, astfel încât sunt emise avertizări de călătorie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW