Wednesday, December 2, 2020
Jurnalism corect


Candidații USR PLUS la Primăriile Sectoarelor 3 și 5, acuzații la adresa lui Negoiță, Florea și Firea: Ne obstrucționează dreptul constituțional de a ne adresa cetățenilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 2 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Candidații Alianței USR PLUS la Primăriile Sectoarelor 3 și 5, Ana Ciceală și Alexandru Dimitriu, îi acuză pe actualii primari Robert Negoiță și Daniel Florea, dar și pe primarul general al Capitalei, Gabriela Firea  „de obstrucționarea dreptului lor constituțional de a se adresa cetățenilor”.

Candidații Alianței acuză că panourile lor de campanie au fost date jos ilegal de autoritățile locale

„Ana Ciceală și Alexandru Dimitriu, candidați ai Alianței USR PLUS la Primăria Sectorului 3, respectiv Primăria Sectorului 5, îi acuză pe actualii primari de sectoare, Robert Negoiță și Daniel Florea, în frunte cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, de încălcarea legii prin obstrucționarea dreptului lor constituțional de a se adresa cetățenilor. Acuzațiile celor doi candidați nu sunt singulare în cadrul Alianței și vin după ce panourile lor publicitare, prin care își promovau candidaturile la primării, au fost date jos în mod ilegal de autoritățile locale. Atât Ana Ciceală, cât și Alexandru Dimitriu le cer celor trei primari să facă publice documentele în baza cărora au acționat pentru eliminarea acestor panouri și avertizează că îi vor acționa în instanță”, arată Alianța USR-PLUS, într-un comunicat de presă.

Ana Ciceală (candidat la Primăria Sectorului 3): Firea și Negoiță se tem de noi

„Firea și Negoiță se tem de noi. Au început să ne dea jos panourile. Încearcă să ne descurajeze și să ne intimideze. Numai că ceea ce nu le-a mers timp de patru ani nu le va merge nici acum. Acum mai bine de o săptămână au apărut în cinci locuri din Sectorul 3 afișaje stradale cu mine în calitate de candidat al Alianței USR PLUS pentru Primăria Sector 3. Astăzi am fost contactați de firma cu care am încheiat contractul pentru afișajul stradal și ni s-a comunicat că au fost somați de autorități să dea jos afișele Alianței din sector. Înțelegem că acțiunea e una generalizată, și în alte sectoare s-a întâmplat la fel. Solicit de urgență Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 3 să transmită urgent documentele în baza cărora dau jos aceste panouri. Consider că este o obstrucționare flagrantă a dreptului nostru constituțional de a ne adresa cetățenilor și-i avertizez pe Firea și pe Negoiță că riscă un proces penal pentru aceste fapte”, a declarat Ana Ciceală.

Alexandru Dimitriu (candidat la Primăria Sectorului 5): Ceea ce fac autoritățile locale este ilegal

„Ieri au apărut în 11 locuri din Sectorul 5 afișaje stradale cu prezentarea mea, în calitate de candidat al Alianței USR PLUS pentru Primăria Sectorului 5. În dimineața asta, am primit un e-mail de la societatea cu care am încheiat contractul pentru afișajul stradal prin care mi s-a comunicat: «În această dimineață am fost somați de către autoritățile locale să dezafișăm de urgență posterele electorale. Prin urmare, avem echipele pe teren care se ocupă să le neutralizeze». Ceea ce fac autoritățile locale este ilegal. Potrivit Constituției României, art. 16: «Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări». Discriminarea pe motive politice este una dintre cele mai grave discriminări. Suntem în fața unui abuz în serviciu, pedepsit inclusiv de Codul Penal, art. 297. Îl anunț pe Daniel Florea, acest infractor PSD-ist, că nu ne oprim și vom continua drumul nostru, la finalul căruia vom învinge și vom reda Sectorul 5 cetățenilor”, a acuzat Alexandru Dimitriu.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW