Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Când vor putea bucureștenii să circule cu metroul pe magistrala 5. Promisiunea făcută de ministrul Cuc edilului Capitalei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministrul Răzvan Cuc i-a spus Gabrielei Firea, în cadrul unei întâlniri de la Ministerul Transporturilor că magistrala 5 din București va fi gata până la sfârșitul anului. 

Edilul Capitalei spune că ministrul Transporturilor a dat asigurări că până în anul 2020 lucrările la magistrala 5 se vor încheia.

„Am primit asigurări din partea ministrului Transporturilor că până la sfârşitul anului magistrala M5 va fi dată în folosinţă, iar în ceea ce priveşte magistrala M6, domnul ministru Răzvan Cuc mi-a explicat că sunt în etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitaţiei”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Garbiela Firea a mai discutat cu Răzvan Cuc și despre alte proiecte din cadrul metrorex, despre centura București dar și despre construcția unor pasaje importante din oraș.

„Stadiul lucrărilor la metroul Drumul Taberei, magistrala ce va fi deschisă până la finalul anului, precum și la centura ocolitoare a Capitalei au fost subiectele întâlnirii cu ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, la care au participat și parlamentari social democrați din București și Ilfov, alături de specialiști din CNAIR, PMB, Metrorex, primăriile de sector.(…)

Am discutat despre toate lucrările de infrastructură care afectează traficul rutier atât în Bucureşti cât şi în regiunea Ilfov. Este vorba despre centura Capitalei, proiectele de construire a pasajelor supraterane de la Domneşti, Berceni, Olteniţei şi Mogoşoaia, lucrările de la metrou – magistralele M5 şi M6, precum şi despre calea ferată ce va lega Bucureştiul de Otopeni, lucrare care ar trebui finalizată până la începerea Campionatului European de Fotbal din 2020”, a mai spus edilul Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, Primăria Capitalei va urgenta emiterea avizelor necesare pentru pasajele Mogoșoaia, Berceni si Olteniței.

Conform Ministerului Transporturilor, s-au reluat lucrările la Pasajul Domnești, iar la celelalte trei pasaje, Mogoșoaia, Berceni și Olteniței, asociațiile care au câștigat licitațiile sunt în etapa de proiectare.

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW