Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Când vor primi bucureștenii căldură. Ce îi așteaptă pe locuitorii din zona de vest a Capitalei

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, astăzi, 28 octombrie,  că a fost finalizat montajul şi realizată proba de presiune pentru un tronson de 1,4 km de conducte de termoficare pe Magistrala I Vest. Conform edilului Nicușor Dan, modernizarea acestui tronson din Magistrala I Vest va asigura furnizarea energiei termice, fără avarii și întreruperi, către cartierele Drumul Taberei, Ghencea, Militari și Rahova.

„Angajații Companiei Municipale Energetica Servicii au lucrat în timp record, în mai puțin de 2 luni, în ciuda dificultăților tehnice datorate amplasării galeriei de termoficare sub linia tramvaiului 25 și a configurației conductelor, care sunt dispuse vertical, una deasupra celeilalte. Lucrările continuă până la finalizarea traseului de 3,6 km de magistrală

Modernizarea acestui tronson din Magistrala I Vest va asigura furnizarea energiei termice, fără avarii și întreruperi, către cartierele Drumul Taberei, Ghencea, Militari și chiar Rahova”, a transmis primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe Facebook.

Când vor avea bucureștenii căldură

Directorul general al Electrocentrale București, Claudiu Crețu, a declarat, vineri, 27 octombrie 2023, că sistemul de termoficare va fi pornit în luna noiembrie. Sursa citată spune că sistemul de temoficare s-a mai stabilizat și estimează că bucureștenii nu vor rămâne fără căldură și apă caldă pe timpul ierii, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.

„Vom avea apă caldă şi căldură, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat, funcţionează în parametri mai siguri, iar în acest moment ne concentrăm pe partea de investiţii, ne concentrăm să modernizăm acest sistem. Am trecut în ultimele două, trei ierni printr-o perioadă critică, o perioadă în care timp de mai multe zile anumite cartiere, sute de blocuri aveau probleme”, a declarat Claudiu Crețu, potrivit Agerpres.

Astfel, la începutul lunii noiembrie va fi pornit sistemul de termoficare din București:

„Suntem pregătiți, conform prognozei, undeva la începutul lunii noiembrie să pornim sistemul de termoficare, a declarat Claudiu Crețu, în cadrul unei conferințe cu tema „Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sistemul energetic național”, organizată de Focus Energetic, potrivit b365.ro.

Directorul Electrocentrale București a subliniat că,  întotdeauna la pornirea acestui sistem, care nu are flexibilitate, apar tot felul de probleme inerente și în primele zile, până se echilibrează, este posibil să existe sincope. Mai exact, furnizarea să nu se poată realiza în parametri la toate blocurile, deoarece presiunile încă sunt scăzute și în momentul în care se încarcă sistemul mai pot apărea unele avarii, urmând ca după 15 noiembrie sistemul de termoficare să funcționeze în parametri specifici sezonului de iarnă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW