Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Când vor fi redeschise restaurantele? Orban: Intenţia mea e ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 august 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban intenționează ca în cursul acestei săptămâni să fie luată o decizie referitoare la posibilitatea redeschiderii restaurantelor. Șeful Guvernului a afirmat că cel mai probabil redeschiderea restaurantelor în interior va fi posibilă de la 1 septembrie.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni, am solicitat punctul de vedere al specialiştilor, să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări, intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, spre exemplu, să poată servi masa pe terasă. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei. De asemenea, analizăm şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise”, a declarat Ludovic Orban luni, la Digi 24.

Orban a afirmat că, în ceea ce priveşte redeschiderea restaurantelor, aceasta va avea loc „cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”.

Premierul a mai precizat că se discută și despre reluarea activităţii în teatre, cinematografe, și alte instituţii de cultură, dar cu respectarea „unui set de condiţii”.

„Cred că aici important e, probabil la sălile de spectacol, să ai în jurul tău câte un scaun liber”, a arătat premierul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW