Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Când vor fi procesate ultimele plăți aferente șomajului tehnic pe luna martie/ Ministrul Muncii: Îmi pare rău pentru că nu am reuşit să facem toate plăţile şi mai devreme

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: ,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, vineri, că ultimele plăți aferente șomajului tehnic pentru luna martie ar urma să fie procesate în cursul zilei de vineri, însă mai sunt încă trei zone din țară care au nevoie de verificări suplimentare.

„De final de zi #lamuncă, am un sentiment de muncă cu folos văzând că am început, de îndată ce au intrat banii în conturile noastre după rectificarea bugetară, a doua etapă de plăţi pentru #SomajTehnic. Şi la ANOFM şi la ANPIS. Mâine (vineri. n.r.) sunt procesate ultimele plăţi aferente lunii martie. Vor mai rămâne pentru luni, 3 zone din ţară care au nevoie de verificări suplimentare. Cum a fost un proiect nou, şi pentru administraţie şi pentru angajatorii/profesioniştii care au depus cereri, au apărut tot felul de situaţii de clarificat”, a scris ministrul Muncii.

Alexandru a amintit că România se află printre puținele țări europene cu un tip de sprijin guvernamental accesat simplu ȘomajulTehnic.

„De la legiferare, trecând prin consultare, prin rectificare până la plăţi. Suntem, este adevărat, la un bilanţ al primei etape de evaluare, una intermediară, după primele plăţi din tot programul, cele din martie. Cu toate verificările minimale interne (verificări aprofundate se vor face după perioada de criză), cu un sistem modern de înregistrat cereri creat în câteva zile, din resurse interne, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, cu o comunicare continuă cu beneficiarii, se poate face treabă. Indiferent de întrebare, am fost aici şi am răspuns tuturor întrebărilor. Îi asigur pe angajatorii români, pe angajaţi, pe cei care lucrează prin PFA, II, IF, contracte de drepturi de autor că am ştiut în fiecare zi, de la prima oră până la sfârşitul programului, că aveţi nevoie de sprijin, cât mai repede. Îmi pare rău pentru că nu am reuşit să facem toate plăţile şi mai devreme. De când am primit sarcina acestui proiect şi de când s-au văzut efectele crizei, nu am avut o zi în care să nu se muncească la acest proiect. Acesta este rezultatul”, a subliniat Violeta Alexandru.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW