Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Când vor fi organizate alegerile locale? Parlamentul tocmai a decis

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , ,

Parlamentul României a hotărât, miercuri, că alegerile locale vor putea fi organizare în cel mult șase luni după finalizarea stării de alertă. Astfel, mandatele actualilor primari în funcție vor fi prelungite până anul viitor.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional, şi urmează să fie trimis preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Liberalii sunt nemulţumiţi de modificările aduse actului normativ în comisia juridică. PNL are însă posibilitatea să sesizeze CCR în privinţa proiectului adoptat.

„Am sperat că va fi adoptat măcar în forma în care Senatul a înţeles să aprobe acastă ordonanţă de urgenţă. Din nefericire, ieri, în comisia juridică au intervenit cu o serie de amendamente care din punctul nostru de vedere nu pot fi acceptate”, consideră Gabriel Andronache, deputat PNL, citat de Mediafax.

În replică, deputatul PSD Florin Iordache i-a invitat pe liberali să sesizeze legea la Curtea Constituţională.

„De ce vă deranjează pe dumneavoastră faptul că Parlamentul va stabili data alegerilor? (…) Dacă vreţi să atacaţi la Curte puteţi ataca, ca de obicei, la Curte, propria ordonanţă pe care a dat-o Guvernul şi noi rămânem la părerea că Parlamentul trebuie să decidă data alegerilor”, a spus Iordache.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW