Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Când vor fi închise jaloanele restante din PNRR / Termene diferite avansate de premier și ministrul Fondurilor Europene

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2022

Deși premierul Nicolae Ciucă a anunțat în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 30 martie, că restanțele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi finalizate și transmise Comisiei Europene în cursul zilei de joi, ministrul Fondurilor Europene, Dan Vâlceanu, a avansat un termen de 2 săptămâni pentru închiderea celor două borne restante.

După cum Main News a scris aici, finalizarea analizei opțiunilor privind cloud-ul guvernamental și lansarea cererii de propuneri de granturi pentru competențe digitale sunt cele două borne (dintr-un total de 24) care nu vor fi îndeplinite de Guvern până pe 31 martie, termenul impus de Comisia Europeană.

În ședința de Guvern de azi (n.r. miercuri, 30 martie) vom închide încă 5 (n.r. jaloane), urmând ca celelalte 8 să fie închise până mâine și aici discutăm de ordine de ministru și alte documente interne. Sigur, încă două documente vor face obiectul discuțiilor între Ministerul Cercetării și Digitalizării și Comisie. Important este ca mâine ele să fie finalizate și transmise la comisiei”, a declarat Nicolae Ciucă, în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

La finalul ședinței Executivului, ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a precizat că, pe lângă cele 11 jaloane finalizate anterior, Guvernul a închis miercuri alte 5, urmând ca joi să fie finalizate alte 6 restanțe.

Cele două jaloane menționate anterior vor fi închise cu 2 săptămâni peste termenul impus de Comisia Europeană, a menționat ministrul.

Nu, jaloanele pe care trebuie să le închidem in luna martie se referă la cerea de plată pe care o vom depune în octombrie”, a fost răspunsul lui Dan Vîlceanu, întrebat dacă ar putea exista consecințe pentru depășirea termenului impus de Comisia Europeană.

În ceea ce privește cea de-a doua restanță, „lansarea cererii de propuneri de granturi pentru competențe digitale”, Vîlceanu a explicat că e necesară o consultare prealabilă cu Comisia Europeană.

Dacă vei face un ghid care nu va corespunde exact la ce scrie în PNRR, riști ca după ce ai cheltuit o sumă mare de bani, aceia să trebuiască să fie susținuți din bugetul de stat(…)Trebuie să ne asigurăm foarte clar că nu riscăm ca după ce facem aceste proceduri, banii să vină din buget, ci din PNRR”, a explicat ministrul.

Sursa foto: Facebook/Dan Vîlceanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW