Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Când vor fi încărcate cardurile pe care vor fi virate tichetele sociale de 50 de euro. Precizările premierului

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 11 iunie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat sâmbătă, 11 iunie, că cei 50 de euro vor fi încărcați pe cardurile sociale începând din 20 iunie. Precizările sunt făcute în contextul în care Poșta Română a început distribuirea acestora, iar primele carduri au ajuns deja la beneficiari.

„Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poșta Română. Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022”, a anunțat prim-ministrul.

Șeful Executivului a mai menționat că aproximativ 3 milioane de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost – vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei și vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului.

Poșta Română a anunțat că a început vineri, 10 iunie, distribuirea cardurilor pe care vor fi virate tichetele sociale de 50 de euro, promise de Guvern în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Primul lot are 35.000 de carduri electronice și vor fi distribuite în Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Următorul lot, de 300.000 de carduri, va fi livrat săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al Poștei Române.

Compania amintește că primele ajutoare aferente tranșei I vor ajunge la beneficiari începând cu 20 iunie.

„Colegii mei au început, de la prima oră a dimineții, să distribuie rapid loturile de carduri pentru voucherele valorice. Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că nu vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect. Spun asta, pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen”, a declarat Valentin Ștefan, citat în comunicatul transmis de Poșta Română.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII AICI: MIPE, ultimele detalii despre tichetele sociale de 50 de euro. Cardurile vor fi distribuite eșalonat / Când vor fi virați banii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW