Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Când va fi prezentat și adoptat bugetul pe anul 2022. Anunțul premierului Ciucă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 8 decembrie, referitor la bugetul de stat pentru anul 2022, că luni va fi prezentată „o primă formă a proiectului”, adoptarea fiind stabilită pentru data de 23 decembrie. 

„Luni (13 decembrie – n.r.) vom prezenta forma bugetului. Aprobarea în Parlament, așa cum ne-am asumat, a rămas pentru data de 23 decembrie”, a declarat prim-ministrul miercuri, 8 decembrie.

Și Florin Cîțu anunțase anterior că luni va fi prezentată o formă de buget pentrul anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare.

„PNL este în Parlament. Vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget. Nu am văzut nicio variantă de buget. Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu ştiu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm, când o să vină, o să-l facem. (…) Bugetul – luni. Nu avem o variantă de buget astăzi care să fie prezentată. S-ar putea să discutăm despre câteva ordonanţe sau ceva de genul acesta. Aşa a rămas acum două zile când am discutat, a rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget”, a declarat anterior șeful PNL și președintele Senatului, Florin Cîțu.

De altfel, și Marcel Ciolacu a precizat luni, 6 decembrie, la finalul primei ședințe a coaliției PSD-PNL-UDMR după învestirea Cabinetului Ciucă, că, până la finalul anului, va fi definitivat bugetul de stat pentru anul 2022.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW