Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Când se redeschid școlile / Răspunsul oferit de Raed Arafat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 mai 2020 Etichete: ,

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat duminică că activitatea în școli se va relua la data de 15 septembrie. Potrivit oficialului, pauzele între ore ar putea să fie decalate, iar de la o anumită vârstă copiii ar putea să poate măști.

„Școlile se vor deschide în septembrie, nu cred că se va reveni, a fost anunțat oficial. Copiii sunt cel mai puțin vulnerabili, problema e că pot să fie vectori de transmitere, către profesori sau părinți și bunici. Este foarte greu să faci într-o școală distanțare, să ții în pauză să nu interacționeze copiii. (…)La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile, universitățile și grădinițele nu se vor redeschide până la finele anului educațional, iar situația școlară se va încheia cu notele acordate până acum. Excepție de la această regulă vor face elevii din clasele terminale, a opta, a 12-a și a 13-a, care vor putea reveni la școală între 2 și 12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW