Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Când s-ar putea renunța la certificatul de vaccinare în spaţiile publice. Anunțul ministrului Rafila

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 februarie 2022

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că, cel mai probabil, vom reveni la „normalitate” odată cu luna aprilie, moment în care s-ar putea renunța și la certificatul de vaccinare pentru acces la diverse evenimente. Ministrul social-democrat a opinat că, începând din luna martie, ar putea fi susţinute spectacole cu prezenţa publicului la 50% din capacitatea sălii.

Întrebat când se vor putea organiza spectacole cu prezenţa publicului, Rafila a răspuns că, în opinia sa, începând din luna martie vom reveni – treptat – la normalitate.

„Opinia mea e că 50 la sută o să fie posibil din luna martie, 50 la sută prezenţă la spectacole sau la alte tipuri de evenimente şi, odată cu luna aprilie, probabil că o să ajungem la o stare de normalitate în care prezenţa să fie similară cu cea din perioade de normalitate.

Trebuie să păstrez o rezervă, eu pot să fac estimări, spre deosebire de alte persoane nu am certitudini, prefer să fiu mai rezervat, dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce priveşte activitatea socială, economică şi culturală”, a declarat Rafila.

El a subliniat că „acest lucru va însemna şi fără certificat în spaţiile publice”, însă „la nivel european o să ne supunem, astea sunt reglementările Uniunii Europene”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW