Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Când ar urma să fie depusă moțiunea de cenzură împotriva liberalilor/ Romașcanu: Singura soluție este ca acest Guvern să plece acasă

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 19 iulie 2020 Etichete: , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că la jumătatea lunii august ar urma să fie depusă moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban și că social-democrații susțin ideea unui guvern de uniune națională care să organizeze cele două runde de alegeri.

”Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PSD a afirmat că moţiunea de cenzură ar urma să fie dezbătută în luna august.

”În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să se întâmple destul de repede. (…) Deci, undeva probabil că la mijlocul lunii august ar trebui să avem această moţiune de cenzură. Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a adăugat reprezentantul socială-democraţilor.

Senatorul PSD a precizat că ”cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune naţională care să asigure aceste două runde de alegeri”, dar că ”este posibil şi un guvern politic”, pentru care, însă, este nevoie de negocieri, întrucât PSD nu are majoritate în Parlament.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW