Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Când ar putea să se deschidă terasele, restaurantele și plajele/ Răspunsul ministrului Sănătății

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că măsurile de relaxare se introduc progresiv, iar dacă totul va merge bine, de la  iunie ar putea fi deschise terasele, de la 15 iunie restaurantele și plajele, însă totul depinde de comportamentul românilor în această perioadă.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că după două luni în care am încercat – și cred că am reușit – să gestionăm o situație, orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor în momentul în care vom sesiza că lucrurile nu merg cum trebuie. Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanel, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin”, a explicat ministrul sănătății.

Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a anunțat că pregătește protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le „bănuiește” după 1 iunie

„Ce facem facem evaluând. Noi evaluăm la 14 zile primele măsuri pe care le-am pus, 14 zile corespunzând acelei perioade de incubație. Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare într-un timp 2. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie. Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele.

Însă facă se observă creșteri exponențiale ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile restrictive pe care le-am avut”, a avertizat ministrul.

El a precizat că este important comportamentul populației pentru ca toate acestea să fie deschise.

 „Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare”, a conchis Nelu Tătaru la Digi24.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW