Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Când ar putea fi scoasă obligativitatea portului măștii de protecție/ Răspunsul lui Arafat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că în România este prea devreme pentru a scoate obligativitatea portului măștii de protecție, mai ales că noi nu suntem obligați să purtăm echipamentul pe stradă, ci doar în spațiile închise, unde răspândirea poate fi mai mare, ca de exemplu, în mijlocul de transport în comun.

„Deci, în acest moment, pot să spun, cel puțin pe perioada următoare – nu. Poate dacă vedem că nu mai avem transmisie, că nu mai avem cazuri, că ajungem la o cifră atât de mică de transmitere, poate că atunci o să ajungem la acest lucru, dar  nu în această fază și nici n-am pus în discuție acest lucru în acest moment”, a precizat Raed Arafat, joi seara, la Digi24.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,  a anunțat miercuri că purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie cât timp se vor mai înregistra cazuri noi de infectare cu Covid-19. El a spus că speră că va fi vorba de o lună sau două și deci că spre sfârșitul lui iulie – începutul lui august am putea scăpa de măști.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW